Examene

Încă din anul 1992 statele membre ale Uniunii Europene au înființat un consorțiu la Londra, care a creat un test lingvistic uniform pentru statele membre ale Uniunii Europene. În acord cu politica de unificare a Uniunii Europene în cadrul programelor comunitare Erasmus și Lingua s-a dezvoltat sistemul de examinare ECL.

În prezent examenele ECL pot fi susținute în engleză, spaniolă, italiană, franceză, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară, cehă și sunt recunoscute la nivel european și internațional. Din anul 2016, datorită cererilor mari, s-a introdus examenul ECL-germană medicală, certificat care este necesar pentru obținerea unui loc de muncă în instituțiile medicale.

Sistemul de examinare ECL: Este pentru fiecare categorie socială, de la elevi până la salariații adulți. Examinează toate cele patru abilitățile (exprimare orală, exprimare scrisă, înțelegerea unui text citit, înțelegerea unui text ascultat) pe subiecte practice, profesionale și personale, cu grade diferite de complexitate (A2, B1, B2, C1). Examenul ECL este util în recunoașterea internațională a cunoștințelor lingvistice, în certificarea cunoștințelor de limbi necesare la efectuarea de studii, cercetări sau la obținerea unor locuri de muncă în țările din Europa sau din lume.

Engleza, germana, franceza, spaniola și italiana se echivalează cu proba C de la bacalaureat.

În prezent centrul nostru are examinatori pentru limba engleză, germană și română.

Date de examen: vizitează pagina: https://ecl.org.ro/ro/info-candidati/date-examene  și află exact când se organizează sesiunea de examen la limba dorită

Prețul examenului este de 550 RON și se achită integral la înscrierea la examen. Prețul include și o pretestare pentru a recomanda nivelul examenului care urmează să se susțină. Pretestarea nu este obligatorie!

Cursuri de pregătire pentru examenul ECL: vezi la pagina cursuri!