Examene

Încă din anul 1992 statele membre ale Uniunii Europene au înființat un consorțiu la Londra, care a creat un test lingvistic uniform pentru statele membre ale Uniunii Europene. În acord cu politica de unificare a Uniunii Europene în cadrul programelor comunitare Erasmus și Lingua s-a dezvoltat sistemul de examinare ECL.

În prezent examenele ECL pot fi susținute în engleză, spaniolă, italiană, franceză, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară, cehă și sunt recunoscute la nivel european și internațional.

Sistemul de examinare ECL: Este pentru fiecare categorie socială, de la elevi până la salariații adulți. Examinează toate cele patru abilitățile (exprimare orală, exprimare scrisă, înțelegerea unui text citit, înțelegerea unui text ascultat) pe subiecte practice, profesionale și personale, cu grade diferite de complexitate (A2, B1, B2, C1). Examenul ECL este util în recunoașterea internațională a cunoștințelor lingvistice, în certificarea cunoștințelor de limbi necesare la efectuarea de studii, cercetări sau la obținerea unor locuri de muncă în țările din Europa sau din lume.

Engleza, germana, franceza, spaniola și italiana se echivalează cu proba C de la bacalaureat.
Datorită faptului că, din 2021, examenul ECL la limba germană și maghairă au primit acreditarea ALTE, categorie în care există examenele: Goethe, ÖSD, DaF, TELC, ceea ce înseamnă că ECL-limba germană este echivalentă cu examenele mai sus amintite, iar ECL-limba maghiară este recunoscută la nivel mondial.

În prezent centrul nostru are examinatori pentru limba engleză, germană, italiană, maghiară și română.

Date de examen: vizitează pagina: https://ecl.org.ro/ro/info-candidati/date-examene  și află exact când se organizează sesiunea de examen la limba dorită

Prețul examenului este după cum urmează:

Examinări complexe:
• Pentru limba EN, IT, RO nivel A2, B1 este 550 RON,
• Pentru limba EN, IT, RO nivel B2, C1 este 600 RON,
• Pentru limba DE, HU nivel A2, B1 este 650 RON
• Pentru limba DE, HU nivel B2, C1 este 750 RON

Examinări parțiale:
• Limba EN, IT, RO toate nivelurile este la 300 RON
• Limba DE, HU nivelul A2, B1 este la 350 RON
• Limba DE, HU nivelul B2, C1 este la 400 RON

Taxa se achită integral la înscrierea la examen. Prețul include și o pretestare pentru a recomanda nivelul examenului care urmează să fie susținută. Pretestarea nu este obligatorie!

Cursuri de pregătire pentru examenul ECL: vezi la pagina cursuri!