Limba Arabă

Araba cu cel mai mare număr de vorbitori, aflată în uz, din cadrul familiei de limbi semitice. Este limba oficială în aproximativ 25 de țări din lume. Din 1974, araba a fost adoptată ca una dintre limbile de lucru ale Organizației Națiunilor Unite. Această limbă există încă din perioada preislamică, când creația poetică era într-o mare dezvoltare, fapt pentru care această limbă are un volum mare de vocabular. Există araba literară, învățată la școală, care este identică și araba vorbită în dialect care diferă de la țară la țară.

Cursurile de limba arabă sunt structurate în felul următor:

În prima fază se învață simbolurile pentru scriere/citire și pronunția lor. Încă din prima parte a primului modul se exersează cititul și scrisul.

Parcurgerea unui nivel de limba arabă, se realizează în două module, numărul orelor dintr-un modul depinzând de numărul participanților într-o grupă. La cursurile tip individual sau tandem se recomandă 30 de ore de predare pe modul, iar de la 3 persoane în sus modulul are 40 de ore de predare, astfel parcurgerea unui nivel necesită 60 de ore pentru una-două persoane, respectiv 80 de ore pentru mai multe persoane în grupă. Cursul se desfășoară în două ședințe pe săptămână a câte două ore de predare în care se exersează toate cele patru abilități necesare utilizării limbii arabe (înțelegerea unui text ascultat, înțelegerea unui text scris, compunerea și exprimarea orală). La cursurile tip individual și tandem intensitatea cursului se discută, în acest caz se poate opta și pentru trei-șase ședințe pe săptămână, în funcție de disponibilitatea cursantului și a profesorului.

Profesorii noștri au experiență în predarea limbii arabe cu o logica, care ajuta la asimilarea cu ușurință a limbii, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Prețul unui curs depinde de numărul persoanelor aflați într-o grupă:

TIPUL CURSULUI DURATA CURSULUI PREȚUL CURSULUI
Grupă 4-7 persoane 30 ore 840 RON
Grupă 3 persoane 30 ore 1,050 RON
Tandem 30 ore 1,350 RON
Individual 30 ore 2,340 RON

 

Pentru cursurile organizate la sediul companiilor cu sediul în afara orașului, pe lângâ taxa de curs, se va percepe taxa de deplasare a profesorului. Valoarea aceseia va fi calculată după caz, în funcție de posibilitățile de deplasare a profesorului.

Plata se face în două rate, prima rată la înscriere, iar a doua rată la mijlocul cursului.

Persoanele care au anumite cunoștințe de limba arabă, sunt invitați la o testare, pentru a afla cu exactitate nivelul de cunoștințe, astfel grupurile să fie la același nivel de cunoștințe de limbă.