Limba Română

Româna este limba noastră maternă, există însă persoane pentru care această limbă este a doua limbă. Pe lângă străinii studenți sau lucrători care optează pentru cursuri de limba română, sunt și cetățeni care au nevoie de fixarea anumitor cunoștințe de limba română.

Cursurile de limba română sunt structurate în două feluri::

  1. Română ca limbă străină: Parcurgerea unui nivel de limba română conform Cadrului Comun European de Referință pentru Limbi se realizează în două module, numărul orelor dintr-un modul depinzând de numărul participanților într-o grupă. La cursurile tip individual sau tandem se recomandă 30 de ore de predare pe modul, iar de la 3 persoane în sus modulul are 40 de ore de predare, astfel parcurgerea unui nivel necesită 60 de ore pentru una-două persoane, respectiv 80 de ore pentru mai multe persoane în grupă. Cursul se desfășoară în două ședințe pe săptămână a câte două ore de predare în care se exersează toate cele patru abilități necesare utilizării limbii române (înțelegerea unui text ascultat, înțelegerea unui text scris, compunerea și exprimarea orală). La cursurile tip individual și tandem intensitatea cursului se discută, în acest caz se poate opta și pentru trei-șase ședințe pe săptămână, în funcție de disponibilitatea cursantului și a profesorului.
  2. Română-recuperarea lacunelor: Unii dintre noi având limba maternă maghiara și trăind în zone populate de maghiari, nu au avut tangență cu limba română, astfel în momentul în care încep o activitate unde zi de zi se întâlnesc cu elemente din limba română pe care ei le-au uitat. În acest caz, noi examinăm exact care parte lipsește și focusăm cursul pe necesitățile fiecăruia.

Profesorii noștri sunt absolvenți la Facultatea de Litere din Oradea și Universitatea Partium-Oradea, fiecare dintre ei având experiență în predarea limbii române atât pentru adulți cât și pentru copii.

Prețul unui curs depinde de numărul persoanelor aflați într-o grupă:

CURSURI GENERALE:
TIPUL CURSULUI PREȚUL CURSULUI
Grupă 8-10 persoane 12 lei/h = 480 RON
Grupă 4-7 persoane 15 lei/h = 600 RON
Grupă 3 persoane 17 lei/h = 680 RON
Tandem 23 lei/h = 690 RON
Individual 43 lei/h = 1290 RON
CURSURI DE SPECIALITATE:
TIPUL CURSULUI PREȚUL CURSULUI
Grupă 4-7 persoane 17 lei/h = 510 RON
Grupă 3 persoane 19 lei/h = 570 RON
Tandem 25 lei/h = 750 RON
Individual 45 lei/h = 1350 RON

 

CURSURI GENERALE PENTRU ELEVI:

TIPUL CURSULUI DURATA CURSULUI PREȚUL CURSULUI
Grupă 8-12 copii 21 ore/ 14 săptămâni 12 lei/h = 240 RON
Grupă 4-7 copii 21 ore/14 săptămâni 14 lei/h = 294 RON

 

Plata se face în două rate, prima rată la înscriere, iar a doua rată la mijlocul cursului.

Cursurile generale au scopul de a pune la dispoziția cursanților elementele cotidiene a limbajului și bineînțeles structura gramaticală cu ajutorul căruia ne exprimăm în limba română, totodată și progresarea ca nivel de cunoștință de limbă.

Cursurile cu limbaj de specialitate au tință persoanele cu un nivel mediu sau elementar, care au ca scop exprimarea într-un anumit limbaj (juridic, de afaceri sau medical).

Cursurile de pregătire pentru examenul ECL sunt menite să ofere cursantului informații legate de structura examenului pentru care candidează, să exerseze abilitățile care se cer la examenu.

Acest curs se focusează exclusiv pe tehnicile de examinare şi aptitudinile necesare pentru a obţine un rezultat cât mai ridicat la examen şi nu pe îmbunătăţirea cunoştinţelor lingvistice!

Persoanele care au anumite cunoștințe de limba română, sunt invitați la o testare, pentru a afla cu exactitate nivelul de cunoștințe, astfel grupurile să fie la același nivel de cunoștințe de limbă.